Limträtrall i senvuxen furu

Välj bred och rillad trall som ger vackra och hållbara ytor. 

Obehandlad eller linaxbehandlad limträtrall

Tåligt, hållfast och vackert är grunden i Lamtechs limträtrall. Med en fuktprocent som är låg, cirka 14 procent, och med hållfast furu som råmaterial är det mindre risk att Lamtechs limträtrall buktar sig eller spricker efter montering. Istället kan du vara säker på att med ett tvåkomponentslim och en noggrann tillverkningsprocess få en limträtrall som tål påfrestningar från väder och vind, så väl som vatten från poolkanten. Du kan få både obehandlad och linaximpregnerad limträtrall från vår produktion av limträtrall. Med en bredare trall blir uttrycket på altanen vackert och oväntat samtidigt som monteringen blir enklare och effektivare.

Vad är linaxbehandlad trall?

Linaxbehandlad trall är impregnerad med ett kopparbaserat medel enligt NTR klass AB och därefter kokt i en varm linolja under vakuum och kräver lite underhåll. Första underhållet görs om 5 år. Linax är ett miljövänlig alternativ som är mycket lämpad för extrema klimatförhållanden och har mycket goda testresultat när det gäller att avvisa fukt. Vi impregnerar trall i färgerna brunt och grått. Trallen har en slät sida och en rillad sida. Den släta sidan är B sida och kan ha märken efter strön, men de försvinner med tiden. Den grå nyansen kan uppfattas som grön, med den skiftningen bleks, när den utsätts för UV-ljuset.


Vad kan limträtrall användas till?

Limträtrall är en användbar träprodukt som finns i de flesta villaträdgårdar så väl som bostadsrättsföreningar, utemiljöer och rekreationsmiljöer. Limträtrall är perfekt anpassat för att bygga altaner, lägga vackra balkonggolv, bygga soldäck och ge poolen ett lättskött pooldäck. Eller för att ge företagets uteplats ett fint vilodäck. Lamtechs limträtrall är tillverkad i en träproduktion som bygger på gediget träkunnande och manuell övervakning. Det innebär att genom hela processen görs kontinuerliga kontroller av lameller och träråvaran för att få fram en träprodukt som håller över tid. Delar som inte håller måttet plockas bort ur processen, och det gör att vi håller våra höga krav på kvalitet vid alla leveranser.  

Finns det limträtrall med unik design?

Ja. Marknaden har ett stort utbud, men det letar du efter en trallprodukt som både är enkel att montera och vacker, är Lamtech det bästa alternativet. Vår limträtrall är bredare än de flesta limträtrallar. Med en bred yta på 215 millimeter och en tjocklek på 34 millimeter får du en träprodukt som är enkel att montera men ger ett exklusivt och unikt uttryck. Dessutom ingår rillning på en sida, vilket gör att du har du möjlighet att skapa en egen design på trädäcket. Rillningen gör också så att trallen blir mindre hal vid regn eller våta miljöer, exempelvis runt en pool eller om trallen används som brygga. Här kan du se exempel på hur limträtrall kan bli en vacker altan.

Vilken trall är bäst att välja?

Det finns fördelar och nackdelar med alla typer av trallvirke. Att välja underhållsfritt, som exempelvis komposit innebär nästan utan undantag att det finns plastmaterial i produkten. För oss är en limträtrall som är svensktillverkad, av svenskt trä och tillverkad i en hantverksfabrik, en trall och en träprodukt som kan konkurrera. Genom att välja en träprodukt med låg fukthalt så får du en altan där risken för att brädor bågnar, spricker eller vrider sig är minimal. Det minskar risk för reparationer och att du behöver byta ut delar av trallen alldeles för tidigt.

​​​​​​​Det är också viktigt att komma ihåg att även impregnerad trätrall behöver underhåll – för eller senare. Att satsa på tåligt trä med hög kvalitet innebär att du får en trätrall som kommer hålla länge, och ännu längre om den sköts regelbundet. I många fall kan en ren träprodukt av hög kvalitet hålla längre än en impregnerad med lägre träkvalitet, speciellt om limträtrallen regelbundet oljas in. Hos Lamtech kan snickare, byggföretag och anläggningsföretag beställa både linaxbehandlad limträtrall i brunt och grått och obehandlad limträtrall, där träet håller hög kvalitet och låg fuktkvot. Kontakta oss, så berättar vi mer! ​​​​​​​ 

Trallvirke som håller 

Vill du veta mer om hur Lamtech tillverkar ​​​​​​​hållfast och vacker limträtrall? Oavsett fråga, är du alltid välkommen att kontakta oss om limfog, trappämnen, pellets eller limträpanel. Ring oss direkt på telefonnummer 0644-108 92 eller 
mejla till info@lamtech.se