Limfog i furu eller gran

Välj kvalitet i råvara och kvalitet vid tillverkning.

Hållfast limfog med rötter i norrländsk sandjord 

Lamtechs limfog är stark, vacker och hållfast. Genom att köpa in virke från gran och furu som växt i norrländsk sandjord får du ett material som kommer av träd som har växt sakta och har täta årsringar. Det ger dig en produkt som är rak, inte har lätt för att spricka och sällan buktar sig. Eftersom växttakten har varit långsamt får du också ett trä med hög densitet.  Vi köper alltid in virket med låg fukthalt 9-14%, ytterligare fördelar som stärker både hållfasthet och hållbarhet. Eller helt enkelt ger dig hög kvalitet i alla våra träprodukter. 
​​​​​​​

Välj limfog i A-, B-, eller C-kvalitet

Hos Lamtech kan du välja mellan olika kvaliteter på limfogskivorna. De vanligaste är A, B och C där en sida oftast är lite bättre än den andra enligt mönstret A/B, A/C och B/C. Du kan också få lika bra sidor. Standarden utgår från Svensk standard för limfog till möblerHär ser du vad som gäller för respektive kvalitet:

A-kvalitet
Alla former av friska kvistar i obegränsat antal. Fastsittande, svarta kvistar, max tio millimeter och max tio stycken per kvadratmeter. Märgprickar.

B-kvalitet
Alla former av friska kvistar i obegränsat antal. Fastsittande, svarta kvistar max 15 millimeter och max 20 stycken per kvadratmeter. Fast märg, maxlängd 20 millimeter och maxbredd fem millimeter.

C-kvalitet
Alla former av friska kvistar i obegränsat antal. Alla former av svarta kvistar i obegränsat antal. Sprickor kan förekomma. Utfallna kvistar och kådlåpor kan förekomma. Fast märg i obegränsad mängd. Blånad och missfärgning kan förekomma.


Välj rätt tjocklek på din limfog

Hos Lamtech kan du välja mellan en rad olika tjocklekar på vår limfog. Det finns mått på allt ifrån fyra millimeter upp till 150 millimeter. Bland storsäljarna hittar du 19, 20, 25, 28, 32, 35 och 40 millimeters tjocklek. Till det kan du välja bredder från 84 millimeter och upp till 1 310 millimeter. Längder finns från 700 millimeter till 6 000 millimeter. Du väljer efter dina behov och sedan anpassas beställningen efter dina mått. Har du frågor eller funderar kring vilka mått som är optimala för dig är du alltid välkommen att stämma av med oss. Hos oss finns många års kunskap kring limfogstillverkning och hantering av trä, tillsammans med djup förståelse för snickeri. Det gör att du alltid kan få goda råd och idéer från vår personal. 

Limfogsskivor för inomhus och utomhus

Hos oss kan du beställa och köpa limfog som både passar för utomhusmöbler och som lämpar sig väl till inredning inomhus. Limfog som är anpassad för utomhusbruk är limmad med ett effektivt och hållfast tvåkomponentslim som gör att träet står emot vind, regn och väderslitage. Det är en perfekt produkt för vackra och hållfasta träfasader eller snygga solaltaner. Med ett annat lim till inomhuslimfog har du en säker och trygg produkt för trappor eller andra möbler. Oavsett ditt behov kan du anpassa din beställning efter de mått du behöver. 

Vad är limfog?

Limfog tillverkas av trälameller som limmas ihop till en träskiva med hjälp av hög värme och stort tryck. Det ger dig bygg- och trämaterial som lämpar sig väl för snickerier, omfattningar, fasadpanel, altaner och trappor, bara för att nämna några exempel. Hos Lamtech finns det möjlighet att skapa limfog helt efter dina behov, oavsett om du behöver en tunnare eller mer massiv limfogskiva eller om du letar efter limfog med bredd upp till 1 310 millimeter. Oavsett om du är yrkesverksam snickare, inköpare på byggföretag eller privatperson, så är du varmt välkommen att kontakta oss!

Limfog efter dina mått och önskemål

Välj limfog som håller hög kvalitet och välj en leverantör som kan anpassa beställningen efter dina krav på mått, utföranden och träkvalitet. Kontakta oss på telefonnummer 0644-108 92 eller via mejl info@lamtech.se, så får du en kostnadsfri offert.