Välkommen till Lamtech

Modern tillverkning av träprodukter till industrin, byggföretag, snickerier och privatpersoner.

Ledande leverantör av limfogskivor och komponenter för trapptillverkning

Allt började som ett specialsnickeri, men idag är Lamtech en av Skandinaviens ledande leverantör av limfogsprodukter och komponenter för trapptillverkning. Kombinationen av djup kunskap kring trä, träegenskaper och snickeri tillsammans med en modern tillverkning av träprodukter ger dig produkter som har hög hållfasthet och vackra träytor. Grunden i produkterna är norrländsk furu och gran, och för oss är det självklart att vara en certifierad producent. Som kund hos oss kan du vara säker på att att det virke som köps in är producerat under schyssta villkor och kommer från ett hållbart skogsbruk. 


Träprodukter som håller

Limfogskivor, limträtrall och delar till trappor är ett par exempel från Lamtechs sortiment. Målet är att alltid leverera trä som har en vacker yta, men också håller för påfrestningar och är enkelt att arbeta med. Hos oss får du till exempel limträpanel och limträtrall som håller cirka 14 procent fukthalt. I produkterna som riktar sig mot trappor är fukthalten ännu lägre, bara nio procent. Det gör att du får produkter som är mindre poröst och bättre kan stå emot yttre slitage och väderförhållanden. Lamtech arbetar enbart med svensk gran och furu som har växt i norra Sverige och i sandjord. Sandjorden medför att träden växer långsammare och gör årsringarna tätare. Det gör att trädet blir rakare och trämaterialet högre densitet. Med andra ord får du ett hållfast, torrt och vackert byggmaterial oavsett om du vill ha limfog, limträpanel eller vangstycke till en trappa. 

Modern och unik maskinpark ger dig korta ledtider

Vi på Lamtech har en maskinpark som få andra tillverkare har. Det kan låta övermodigt, men under lång tid har målet för oss varit att kunna erbjuda dig som kund den allra bästa tekniken kombinerat med stor yrkesskicklighet hos vår personal. För oss är det självklart att tillsammans med både moderna maskiner och manuell inspektion erbjuda limfog och lösningar som håller hög träkvalitet och är anpassade efter dina mått. Med en effektiv och modern maskinpark kan vi också se till att du får korta ledtider och snabba leveranser. Nedan kan du läsa mer om både maskiner och tillverkningsmetod.

Maskinerna som gör grundträprodukter för altaner, fasader, trappor, staket och hus
Hyvel Waco 3000 hyvlar allt inkommande virke och klyver det i lameller. Det är en driftsäker maskin som är väldigt exakt. Efter sortering limmas lamellerna. Manuell hantering med visuell kontroll av allt material som passerar hyveln ingår alltid, vilket ger hög och jämn kvalitet i träprodukten.

Limmen som används till våra produkter är så kallade D3-lim och MUF-lim. Efter det åker lamellerna vidare in i en High Frequency-press som fungerar som en stor mikrovågsugn. Där torkas produkten under hög värme och press. Här kan träprodukter från 16 millimeter till 150  millimeter i höjd och från 84 till 1 320 millimeter i bredd torkas. Längderna kan vara upp till sex meter. Med samma variant av limfog, kan mellan 10 och 35 kubikmeter produceras per dag, beroende på tjocklek.

Nästa steg är över- och underputsmaskinen Viet Challenge 333 som sätter slutfinish och yta. Här kan träprodukter från tre millimeter upp till 150 millimeter putsas. Maximal bredd är 1 270 millimeter. Det finns tre olika kornstorlekar på putsbanden 40, 80 och 120, viket ger oss möjlighet att få fram exakt rätt känsla i träytan. Sedan är beställningen klar. Vill du ha ytterligare anpassningar i din produkt är det alltid möjligt.
 
Så här bearbetas Lamtechs limträpanel och limträtrall
Lamtechs liggande bandsåg Stenner tar upp till 700 millimeter breda ämnen. Maskinen kan längdklyva så tunna skivor som en millimeter, vilket ger oss möjlighet att jobba med precision på mycket hög nivå. Efter klyvning åker limfogen vidare till hyveln LMC Compact 430. I den bearbetas Lamtechs limträpanel, men också produkter som blir delar till utemöbler samt fönster- och dörrfoder. För att ändsponta vår limträpanel och skapa kundspecifika produkter använder vi Marinus PowerMax 300, en exaktsåg och ändspontningsmaskin i ett, som egentligen är gjord för att användas för golvtillverkning.

Vi har också en annan linje med Hyvel Waco 1000. I denna hyvel körs legotillverkning åt andra företag samt vår limträtrall.
.
​​​​​​I vår HDF-press (High density fiberboard) från Kallesoe Machinery A/S tillverkar vi en av vår växande produktgrupp, limfog med HDF-skiva på båda sidor. En populär produkt som används bla till trappvangar. Den färdiga produkten är lättarbetad och ger ett fint resultat som målad. Pressen tar max 140 millimteter höga, 1 250 millimeter breda träprodukter. HDF-pressen värms upp av hetvatten som kommer via fjärrvärmeverket som ligger vägg i vägg till våra lokaler. 

Letar du efter en leverantör? Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal​​​​​​​

Välj starka och norrländska träprodukter

Letar du efter formfast limträpanel eller trappvangstycken
som både är vackra och hållfasta?

Kontakta oss direkt på telefonnummer 0644-108 92 eller skicka ett mejl till info@lamtech.se, så får du snabb hjälp.