Formstabilt byggtimmer av furu

Prisvärt, hållbart och med en unik dimension och tjocklek.

Byggtimmer som ger huset karaktär och skydd

Välj ett byggtimmer som är formstabilt och som faktiskt är tillräckligt tjockt för att i sig kunna ge huset ett tillskott vad gäller isolering. Med Lamtechs byggtimmer får du ett byggmaterial som är tillverkat av senvuxen norrländsk furu där lamellerna är limmade med kraftigt tvåkomponentslim för att hålla för utomhusmiljöer från Ystad till Haparanda. Timret levereras i längder upp till sex meter och är spontant med kärnan vänd utåt. Det ger dig hållbarhet. Genom att träet har fått växa sakta i sandjord har du en bräda som håller sig rak och har låg fuktprocent på cirka 14 procent. Utsidan är finsågad, så att det är lätt för färg eller lasyr att fästa. Insidan är hyvlad och har en slät fin yta.
​​​​​​​

Snyggt byggtimmer 68 millimeter tjockt

Lamtechs byggtimmer är tjockt och brett. Med en bredd på 250 millimeter och en tjocklek på 68 millimeter, får du ett lättarbetat byggmaterial som gör det snabbt och enkelt att resa väggar. Ska huset, förrådet eller stallet inte isoleras för vinterbruk gör tjockleken att du inte behöver addera någon isolering. Det ger dig en lägre kostnad samtidigt som du får ett stabilt timmer som håller en vacker yta länge. Som grund kan du lägga stenar, betongfundament eller trossbotten, och ska inte byggnaden vinterisoleras behöver du inga reglar eller resvirke. Det gör att du kan spara kostnader och tid på att välja ett gediget och starkt byggtimmer. Börja monteringen nerifrån, lägg ut tänkt ram. Montera ihop hörnen med lång träskruv eller dubbelgängad konstruktionsskruv så dras ytorna snyggt ihop mot varandra. Vill du, kan timret geras i hörnen, alternativ använda knutbrädor för snygga hörn. Har du frågor kring längder eller timrets egenskaper är du alltid varmt välkommen att kontakta oss!

Husbygge på gång?

Hos Lamtech kan du köpa byggtimmer som ger ditt hus en vacker och rustik design samtidigt som du får ett prisvärt och lättarbetat byggmaterial. ​​​​​​​Kontakta oss på 0644-108 92 eller skicka ett mejl till oss på info@lamtech.se